Prostreno.cz

Studené polévky v létě citelně ochladí

Polévky se tradičně podávají spíše ve studeném počasí na zahřátí. Je pravda, že na misce horké polévky je něco uklidňujícího, ale je škoda odsouvat celou skupinu lahodných jídel pouze na jednu sezónu.

Naštěstí nemusíte. Existuje široká škála receptů na studené polévky, které jsou ideální na léto.

Gazpacho z řepy

Existuje nějaké jídlo, které má tak nádhernou barvu jako řepa? Samotný odstín stačí k tomu, aby vás tato polévka lákala. Naštěstí i skvěle chutná. Použití předvařené zeleniny bohaté na antioxidanty vám umožní, abyste ji uvařili za pouhých 15 minut. Navrch dejte své oblíbené ozdoby, jako je avokádo, zakysaná smetana nebo nasekaný kopr.

Polévka z melounu

Letní polévky znamenají použití ingrediencí, se kterými možná běžně nevaříte, jako jsou třeba melouny. Meloun je nabitý vitaminy A a C, což tomuto ovocnému pokrmu dodává pořádnou dávku živin.

Broskvová polévka s čerstvým kozím sýrem

Léto je plné broskví a občas je těžké je zpracovat. Studená broskvová polévka je odpovědí. Ovoce se přes noc marinuje ve směsi medu, kozího sýra, balzamikového octa, česneku a olivového oleje. A ráno z něj uděláte jednu z nejchutnějších polévek.

Studená mrkvová polévka s kokosovým mlékem

Mrkev většinou hraje v pokrmech jen vedlejší roli, ale ve studené letní polévce je hvězdou. Vařená se šalotkou, kokosovým mlékem a limetkovou šťávou, má šmrnc.

Studená cuketová polévka

Budete překvapeni, jak se jen hrstka obyčejných ingrediencí promění v chladnou a krémovou misku dobroty. Je to perfektní způsob, jak spotřebovat zeleninu, když se na zahradě vymkne kontrole!

Pečená cizrna okořeněná okurkou a kmínem

Pravděpodobně jste ještě neměli polévku jako je tato inspirovaná Blízkým východem. Přestože pečená cizrna vyžaduje, abyste zapnuli troubu, jedna lžíce této vychlazené letní polévky vám dá vědět, že to stálo za to.

Jahodová polévka

Ve vašich letních plánech možná nebudou tropy, ale s touto studenou polévkou si o nich určitě můžete nechat zdát. Jahodová polévka, nejlépe podávaná jako dezert, je hotová během několika minut a je plná lahodných ingrediencí, jako je vanilka, skořice, čerstvá pomerančová a citronová šťáva a samozřejmě jahody.

Polévka vichyssoise

Hrstka „nudných“ ingrediencí, jako jsou brambory a pórek, se spojí a vytvoří lehkou polévku ve francouzském stylu, kterou lze podávat za studena i za tepla. Se základními surovinami ve spíži, jako je kuřecí vývar a sůl a pepř, které tvoří většinu receptu, budete rádi, že si tuto vychlazenou letní polévku můžete nechat na jídelníčku, i když se roční období změní.

Okurková detoxikační polévka

Okurky patří mezi top hydratační potraviny, díky čemuž je okurková polévka ideální na léto. V kombinaci s cibulí, avokádem, jablečným octem a dalšími navíc pomáhá detoxikovat tělo a chutná skvěle.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat