Prostreno.cz

Veganské květákové kari s rýží

Veganské kari s květákem a cizrnou je lahodné a výživné jídlo které kombinuje jemnou chuť květáku s bohatou texturou cizrny. Toto kari je ideální pro rychlý oběd nebo večeři která potěší nejen vegany.

45min

15min příprava

30min vaření

821 kJ / 196 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek s zázvorem nastrouhejte
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova
  3. Přidejte česnek, zázvor a kari pastu krátce orestujte
  4. Přidejte květák rozdělený na růžičky a cizrnu promíchejte
  5. Zalijte kokosovým mlékem, osolte, opepřete a nechte dusit 15 minut
  6. Mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu
  7. Do kari přidejte limetkovou šťávu a promíchejte
  8. Podávejte s rýží ozdobené čerstvým koriandrem

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat lžíci mandlového másla.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,89 g
  • Sacharidy:

    317,90 g
    • Cukry:

      37,41 g
  • Tuky:

    147,22 g
  • Vláknina:

    42,38 g

Aktivita pro spálení:

688 kcal
86

minut jízdy na kole

65

minut běhu

205

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Veganské květákové kari s rýží

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba