Prostreno.cz

Recept na domácí tatarskou omáčku

Existuje mnoho důvodů, proč milovat tatarskou omáčku. Ale měli jste někdy domácí tatarskou omáčku? S dokonalou rovnováhou smetanové, slané, pikantní a sladké chuti lze tento recept na tatarskou omáčku použít na mnohem víc než jen kousek smažené ryby.

Tatarská omáčka je koření nebo dip, jehož základem je majonéza a pak se k ní přidávají další přísady. Recepty na tatarskou omáčku se mohou mírně lišit, ale většina z nich obsahuje cibuli, bylinky a citronovou šťávu.

Stejně jako ostatní pochutiny je tatarská omáčka jen tak dobrá nebo zdravá jako její ingredience. Jak už možná víte, mnoho značek majonéz a nálevů obsahuje nechtěné konzervační látky, dochucovadla a barviva. Navíc sladké pochutiny nebo okurky jsou obvykle nabité rafinovaným cukrem.

Tento recept na tatarskou omáčku obsahuje domácí majonézu a na probiotika bohaté koprové okurky, které posouvají chuť této omáčky opravdu na jinou úroveň. Domácí tatarská omáčka má vždy tu svěžest a chuť, kterou jen tak v žádné předpřipravené verzi neseženete.

Jak vyrobit tatarskou omáčku

Ingredience

2 lžíce cibule, nakrájené nadrobno

3 stroužky česneku

1 šálek koprových okurek

1 šálek domácí majonézy

1 lžíce čerstvého kopru

1 lžička citronové šťávy

1 lžička javorového cukru

¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře

Návod na přípravu

1. Začněte dávat všechny ingredience do mixéru. Můžete začít tím, že nejprve vložíte pevné ingredience, jako je cibule a okurky. Nyní přidejte stroužky česneku.

2. Další na řadě je klíčová základní složka: vaše domácí majonéza.

3. Přidejte zbytek ingrediencí, včetně čerstvého kopru, citronové šťávy, javorového cukru a čerstvě mletého černého pepře. Všechny ingredience vaší tatarské omáčky jsou nyní v mixéru nebo kuchyňském robotu. Mixujte na nejvyšší otáčky, dokud se vše dobře nespojí.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat