Prostreno.cz

Rychlovky pro návštěvy: Plněná vejce

Vejce natvrdo vařená podáváme s různými přílohami, rozpůlená plníme nebo obkládáme, používáme při jejich přípravě pomazánky, saláty i pěny. Jsou proto velmi vděčná v podobě ultra rychlého pohoštění! Zkusíte tyhle tipy na jejich přípravu?

V troubě plno, na válu hromada mouky, v kuchyni trochu chaos. Obvykle to přesně takhle vypadá ve většině domácností už krátce před adventem. Člověk neví, kam dřív skočit, ale to neohlášená návštěva jaksi nechápe! Hledáte, co hostům nabídnou? Brambůrky, popcorn, slané tyčinky… Pokud doma nemáte ani jedno z toho, zkontrolujte stav zásob vajec. Kromě toho, že je natvrdo uvařená můžete podávat společně se zeleninou nebo pečivem, budou se hodit i pro kreativnější verze pohoštění.

Vejce plněná sardelovým máslem

Do sardelového másla přimícháme z vařeného vejce vyjmutý žloutek a tuto směs nastříkáme sáčkem s hvězdičkovou trubičkou vrchovatě do připraveného vejce. Naplněné půlky ozdobíme kaparami.

Vejce plněná uzenáčem

Žloutek z vařeného půleného vejce promícháme s trochou másla, lehce osolíme, opepříme, přidáme k tomu prolisovaného uzenáče a vše dobře promícháme. Směs nastříkáme sáčkem s hvězdičkovitou trubičkou vrchovatě do připravených půlek vejce a zdobíme červenou paprikou nakrájenou na kostičky a zelenou petrželí.

Vejce plněná sýrem

Žloutek z vařeného půleného vejce sítem prolisujeme. V misce utřeme do pěny 1 dkg másla, trochu hořčice, sladké papriky, 1 dkg nastrouhaného sýra a prolisovaný žloutek. Směs pak vrchovatě nastříkáme sáčkem s hvězdičkovitou trubičkou do připravených půlek vejce. Naplněná vejce zdobíme kouskem červené papriky.

Vejce plněná vlašským salátem

Připravené vejce naplníme vrchovatě vlašským salátem a nahoru posadíme sardelové očko.

Vejce plněná šunkovou pěnou

Tuhou šunkovou pěnu nastříkáme sáčkem s hvězdičkovitou trubičkou vrchovatě do připraveného vejce. Naplněné vejce ozdobíme na malé kostky nakrájeným lanýžem – nebo tím, co máme doma. Receptů na šunkovou pěnu existuje několik. Zde je tip na tu se žervé. Potřebujete 100 g kvalitní šunky, 2 lžíce másla, 1 kelímek či jednu kostičku žervé, 2 lžíce zakysané smetany nebo bílý jogurt. Vše rozmixujeme dohladka a popřípadě doladíme přidáním zakysané smetany na požadovanou konzistenci.

Zbývá už jen zopakovat, jak dlouho se vaří vejce natvrdo. 9 minut od doby varu. Dobrou chuť!

Zdroj: Velká kuchařka, Vilém Brabec






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat