Prostreno.cz

Není víno jako víno. Uvařte si doma takové, které umí léčit

Rádi si občas dáte trochu vína? Představte si, že z jedné takové sklenky můžete získat parádní lék na srdce nebo medikament proti bolesti. Jen vědět, čím si alkoholický nápoj trochu vylepšit… A my vám to hned povíme!

I z lahve alkoholu se dá vykouzlit zázračný lék s blahodárnými účinky. A dobrá zpráva je, že to není vůbec nic těžkého. Jste připraveni začít?

Petrželové víno

Budete potřebovat:

Postup: Víno, petržel i ocet povařte deset minut. Za stálého míchání postupně přidávejte med a prohřejte na mírném plameni dalších pět minut. To je vlastně vše! Petrželové víno slijte do lahve a klidně si občas pár doušků dopřejte. Povzbuzuje totiž správnou činnost srdce.

Celerové víno

Budete potřebovat:

  • 250 gramů celeru
  • 1 litr bílého vína

Postup: Nastrouhaný celer zalijte vínem a nechte tři dny „pracovat“ na temném místě. Pak už jen přeceďte a máte hotovo. Malá sklenka před jídlem skvěle posílí a uklidní vaše pocuchané nervy. Psychická pohoda vás nemine!

Bezinkové víno

Budete potřebovat:

Postup: Nejdříve smíchejte sirup s trochou vína. Směs pak přes cedník vlijte i do zbytku alkoholu. Zakápněte šťávou z citronu a nechte uležet pět dní. Kdyby vás začaly bolet třeba zuby nebo záda, první pomoc máte na dosah.

Borůvkové víno

Budete potřebovat:

  • 2 hrsti sušených borůvek
  • 3/4 litru červeného vína

Postup: Spařte sušené borůvky v menším množství vody a vzniklý odvar přimíchejte do vína. Snadnější a rychlejší už to být ani nemůže! Teď máte k dispozici skvělý prostředek na žaludeční potíže, průjem a zánět dutiny ústní. Nikdy nevíte, kdy se to může hodit…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat