Prostreno.cz

Dodejte okoukaným polévkám svěží vítr

Gulášová, kuřecí, houbová - stará dobrá klasika. Není to už tak trochu nuda? Proč tradiční recepturu polévek trochu nepozměnit! Použít můžete suroviny, do kterých byste to nejspíš nikdy neřekli. Jste připraveni plavat proti proudu?

Vaření přeje experimentům. Jste s námi zajedno? Tak pryč s nudnou tradicí, přivítejte nové a neotřelé ingredience, které vašim „okoukaným“ polévkám dodají svěží vítr. Co jste zatím nezkusili?

Luštěninová exotika

Kdo se bojí, nesmí do lesa. A do kuchyně už vůbec! Fazolové polévky jste se přejedli a o čočkové nechcete ani slyšet? Když zvolíte při jejich přípravě trochu jiný postup, rychle změníte názor. Místo obvykle používaného octa na dochucení sáhněte po kokosovém mléku a špetce kari. Svého odvážného činu nebudete litovat!

Ohnivé kuře

Doma připravený kuřecí vývar bude mít daleko zajímavější chuť, přidáte-li do něj zázvor a chilli. Jen to s množstvím nepřehánějte, ať si nespálíte ústa. Zkrátka přiměřeně! Další tajnou přísadou může být sójová omáčka.

Koňakové tajemství

Určitě nejste jediní, kdo občas „zneužije“ situace a gulášovou polévku vyčaruje z instantního sáčku. Nemějte výčitky, i tak bude chutnat skvěle! Na másle osmahněte najemno nakrájenou cibuli, podlijte ji kapkou koňaku a přidejte do hrnce. Zní to možná bláznivě, ale výsledek vás mile překvapí.

Oříšek na houbách

Byli jste pilní a máte nasušenou spoustu hřibů? Výborně, teď se naskytla šance hrábnout do zásob. Výborný pokrm získáte, když do něj těsně před dovařením přimícháte tři lžíce nasekaných a orestovaných lískových ořechů s osmahnutou slaninou.

Mexická specialita

I klasický masový vývar snese malé změny, které ho ovšem přemění v nevšední zážitek! Dužinu ze dvou rajčat a dvě jarní cibulky zpracujte na kousky a vmíchejte do 50 gramů kukuřice. Poté promíchejte se základem a dobrota je na světě.

Sýrová bomba

Do hotové květákové nebo rajčatové polévky přidejte (pokud je stále dostatečně horká) kousek plísňového sýra typu gorgonzola. To je ingredience pro opravdové gurmány, takže můžete hádat, co udělá s vaší večeří. V dobrém slova smyslu, samozřejmě…

Zdroj: eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat