Prostreno.cz

Vyrobit si doma můžete i sprchový gel. A není to složité

Olivový olej je vynikající přírodní zvlhčovač, který velmi dobře vyživuje pokožku. Použijte ho pro výrobu domácího sprchového gelu, nebudete litovat!

Není nic příjemnějšího, než když se promrzlí vrátíte domů, stoupnete si do proudu horké vody nebo se do ní rovnou ponoříte. To uvolnění, vůně, aroma a bohatá pěna sprchového gelu dotvoří skvělou atmosféru a udělá dobře tělu i duši. Nebo snad máte jiný názor?

Určitě ne, pokud se je jedná o horkou lázeň, ale s těmi chemickými přípravky je to možná trochu složitější. Pokud jste spíš na přírodní kosmetiku, bude se vám líbit nápad s výrobou domácího sprchového gelu – na bázi olivového oleje. Proč by zrovna on neměl uniknout vašemu oku?

Tekutý zázrak, který nepřestává udivovat

Vitaminy a antioxidanty v něm obsažené chrání pokožku před poškozením a také zpomalují její stárnutí. Jistě, aroma oliv sice někomu může připadat fádní, ale to se dá poměrně dobře napravit.

Jak vyrobit olivový sprchový gel?

Budete potřebovat med, který má úžasné účinky na pokožku, kterou vyživuje a hydratuje. Vyniká taky antibakteriálními vlastnosti, jež pomáhají léčit kožní infekce. (Pro tento účel můžete použít surový, tedy organický, med.)

Další složkou je pochopitelně olivový olej (organický panenský, který dodává pokožce výživu). Pak přichází na řadu tekuté kastilské mýdlo (vyrobeno ze 100% čistého bio olivového oleje, vody a louhu), jež neobsahuje zvířecí tuky a je vhodné i pro vegany. Poslední složkou vašeho nového sprchového gelu jsou esenciální oleje, přičemž na výběr máte z několika možností. Osvědčuje se rozmarýnový nebo mátový, který má antibakteriální účinky. Levandule zase navozuje klidný spánek. To je vše. A postup?

Něco, s čím se dá experimentovat

Olivový olej promíchejte s vybraným esenciálním olejem (použijte velkou lžičku) a přidejte i ostatní složky. Směs nalijte do skleněné nádoby a uzavřete. Uchovávejte jej mimo dosah tepla a slunečního světla. Jelikož gel lze vyrobit i v menších dávkách, nejsou uvedené konkrétní gramáže. Od každého použijte trochu a dejte na svůj instinkt… Hrajte si!

Pokud vás zdlouhavá příprava nebaví, tak jen vezměte trochu olivového oleje, přidejte k němu nějaký esenciální olej, pár kapek citronové šťávy a dvě lžíce cukru, který zafunguje jako peeling odumřelých buněk. Protřepte a nalijte do připravené lahvičky. Hotovo!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat