Prostreno.cz

Domácí prostředky na popraskané paty

Nejsou vaše nohy zrovna v kondici? To se dá snadno napravit. Pokud máte k dispozici citron, banán, trochu rostlinného oleje a vazelínu, jste zachráněni. Tenhle arzenál dá vaše paty opět do pořádku!

Léto pomalu troubí k ústupu a s ním odchází i sezona otevřených bot. Říkáte si, že konečně nebudete muset trávit péčí o nohy tolik času? Tak samozřejmě, drobné nedostatky v pedikúře zamaskují ponožky, ale co vaše popraskané paty? S nimi o nějakém pohodlí nemůže být ani řeč! Naštěstí jsou tu domácí metody rychlé nápravy, které slibují ty nejlepší výsledky. Čemu dáte přednost?

Citronová výživná maska s růžovým nádechem

Na tento recept budete potřebovat čajovou lžičku citronové šťávy, stejné množství čistého glycerinu (seženete v drogerii nebo na internetu) a čajovou lžičku růžové vody. Smícháním zmíněných ingrediencí vznikne výživná maska, kterou aplikujte na nohy, vklouzněte do bavlněných ponožek a nechte působit přes noc. Ráno chodidla opláchněte vlažnou vodou.

Rostlinný olej, dostupná pomoc

Svá chodidla můžete bez obav svěřit i této běžné kuchyňské surovině. Olej téměř okamžitě změkčí suché paty, a navíc odstraní i odumřelé kožní buňky. „Mazadlem“ si potírejte a jemně masírujte postižená místa. Pro optimální výsledky tuto kúru několikrát opakujte.

Banán? Ten není jen k jídlu

Věděli jste, že k ošetření poškozených pat se vlastně dá použít kterékoli ovoce? Ale konkrétně banán má silné léčebné vlastnosti. Zralá banánová buničina odstraní odumřelou pokožku, opraví nedokonalosti a změkčí ztvrdlou kůži. Stačí jen kousek ovoce položit na „místo činu“ a vyčkat zhruba deset minut. Efekt bude úžasný!

Parafínový vosk, kosmetický zázrak

Vosk z parafínu je jedním z nejlepších prostředků k ošetření nohou. Pokud nevíte, kde se něco takového shání, doporučujeme poohlédnout se po internetových obchodech. Vybrat si tam můžete z mnoha variant. Až ho budete mít po ruce, zkombinujte jej s kokosovým olejem, směs ohřejte a rozmělněte na pánvi. Jakmile zchladne, vetřete si „krém“ na paty a nechte dělat svou práci, ideálně přes celou noc.

Vazelína s citronem, záruka úspěchu

Ještě předtím, než s touto procedurou začnete, ujistěte se, že vaše nohy jsou dokonale čisté, tedy bez nečistot. Poté promíchejte lžičku vazelíny s citronovou šťávou a směs vetřete do pokožky. Co se nevsákne, to po 20 dvaceti minutách smyjte vodou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat