Prostreno.cz

Vychytávky s těstovinami, které stojí za to vyzkoušet

Chcete si udělat domácí těstoviny, ale nevíte, jak na to? Máme pro vás jednoduchý recept, který zvládnete levou zadní. Odtajníme vám také tajnou ingredienci na zlepšení chuti!

Těstoviny jsou po staletí tradiční součástí italské kuchyně. Taky pro vás představují experiment, chuť i variabilitu? Tak to jistě do své „sbírky“ fíglů zařadíte tyhle tipy!

Konec slepování díky octu

Nechcete, aby se z jednotlivých nudlí stala jedna velká a neforemná hromada těsta? Při vaření se to stát pochopitelně může. Jenže na to existuje parádní prevence! Zatímco jedni přidávají do vody pár kapek stolního oleje, druzí nedají dopustit na lžičku octa nebo kousek másla. Záleží čistě na vás, co vám bude milejší, protože všechny ingredience zaručeně zafungují.

Vaření ve vývaru jako tajemství lepší chuti

Chcete svým těstovinám dodat trochu výraznější nádech? V tom případě vsaďte na hovězí, zeleninový či kuřecí vývar. Jestli si teď zoufáte, že na jeho pocitovou domácí „výrobu“ nemáte času nazbyt, sáhněte po tom instantním, a jednoduše ho vhoďte k těstovinám do vody. Hezky v kostce a bez práce? Jistě, i to se přece počítá!

Vlastnoručně vyrobené těstoviny? Brnkačka

Láká vás vaření doslova „od píky“? Pak se pusťte do výroby vlastních těstovin a nenechte se zaskočit varováním odpůrců, kteří tvrdí, že je to zbytečná otročina, co vám zabere celé odpoledne. Ono to ve finále vůbec není tak složité, jak se může zdát.

Na vál vysypte 150 gramů polohrubé mouky, přidejte 1 vejce, 1 lžíci vlažné vody, čajovou lžičku olivového oleje a vypracujte těsto. Po pár minutách odpočinku vyválejte průsvitnou placku, nechte ji zaschnout tak, aby se okraje nelámaly a nakrájejte požadované tvary. Co dál? Šup s nimi do hrnce a na plotnu!

Efektivní zužitkování zbytků. Plýtvání je hřích

Často se stává, že vám hromada vařených těstovin zbyde a nevíte, co s nimi? Nevyhazujte je – a o výbornou večeři máte postaráno. Vložte je na rozehřátou pánev s trochou tuku, vmíchejte syrové vejce, hmotu šikovně rozprostřete a opečte z obou stran. Stačí už jen kapka kečupu se strouhaným sýrem a dobrota je na světě. A co je ještě lepší, zabere vám sotva pár minut…

Zdroj: www.loveandlemons.com/homemade-pasta-recipe/, www.loveandlemons.com/homemade-pasta-recipe/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat