Prostreno.cz

Jak vyrobit grapefruitový slupkový čaj

Příště, až sníte nějaké grapefruity, nebo z nich vymačkáte šťávu, nevyhazujte slupky! Dejte je do uzavíratelného plastového sáčku, který je odolný proti mrazu, a pak je uložte do mrazničky. To proto, že je můžete snadno přeměnit na čaj!

Grapefruity jsou citrusové plody, o nichž se říká, že jsou kříženci pomeranče a pomela. To není nic nového. Grapefruity jsou plné vitaminu C, který pomáhá posilovat imunitní systém, čímž snižuje riziko běžného nachlazení a chřipky. Existuje však mnoho dalších rolí, které vitamin C hraje.

Dostupný pramen zdraví

Udržuje v šachu infekce horních cest dýchacích, může pomoci zachránit pokožku před tím, aby byla vrásčitá a zašedlá. To je proto, že tělo potřebuje vitamin C pro výrobu kolagenu – je to stejná látka, která se nachází v těch super drahých kosmetických výrobcích, které tvrdí, že pomáhají vrátit čas.

Mnoho vitaminu C je přitom ukryto právě v grapefruitových slupkách, takže je velká škoda, že tenhle cenný „odpad“ končí v koši! Chcete-li využít výhod zdraví a krásy, které slupky přinášejí, přeměňte je na vynikající čaj!

Vaše tajemství dlouhověkosti

Ať už máte rádi pití bylinných čajů nebo ne, je jisté, že budete milovat každý šálek čerstvě uvařeného čaje z grapefruitu. Je to proto, že má nádherně jemnou citrusovou chuť. Protože je tu však malý náznak hořkosti, je možné doladit jej lžičkou medu. Kromě zdraví vám tento báječný grapefruitový nápoj pomůže i s hubnutím.

Harvardská lékařská škola dokonce uvádí, že grapefruit má glykemický index 25. To naznačuje, že významně neovlivňuje hladinu cukru v krvi a hladinu inzulinu. Vědci se zároveň domnívají, že pravidelný příjem grapefruitového slupkového čaje potlačuje chuť k jídlu, což pomáhá snížit celkový příjem kalorií. Logicky nehrozí přejídání, na což vsázejí i někteří výrobci „hubnoucích“ tabletek. V porovnání s čajem jsou však tyto produkty plné chemikálií. Takže, jak vyrobit několikrát zmiňovaný úžasný nápoj?

Na zdraví!

Vezměte z mrazničky opakovaně uzavíratelný plastový obal obsahující grapefruitové slupky (ideálně z chemicky neošetřeného ovoce) a odeberte zhruba třetinu slupek, kterou byste získali oloupáním jednoho grapefruitu. Sáček vraťte zpět do mrazáku, slupky nechte mírně povolit a nakrájejte je na menší kousky. Ty vložte do hrnce s vroucí vodou (stačí 300 ml), nechte 5 minut povařit a přeceďte. Čaj konzumujte vždy horký.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat