Prostreno.cz

Chutné varianty zpracování avokáda

Avokádo – superpotravina a jeden z nejzdravějších plodů planety. Je plné vitaminů, zdravých tuků a jedním slovem chutná prostě báječně. Nebo snad ne? Ještě jste nepřišli na to, jak jej zpracovat, aby to ocenila celá rodina? Inspirujte se těmito tipy!

Obsahuje bezmála 20 vitaminů a minerálních látek, má nízký obsah cukru, může se pochlubit slušným množstvím vlákniny a pomáhá udržovat pocit sytosti po delší dobu. To je avokádo. Byl by hřích nezkusit tyhle recepty, ve kterých hraje hlavní roli!

Pečené sladké brambory s avokádovou kaší

Rozpulte pečené brambory a naplňte je zralým avokádem smíchaným s hustým jogurtem, lístky koriandru, dýňovými semínky, pepřem a solí. Dobrota!

Kuřecí salát z avokáda

V míse promíchejte 2 lžíce jogurtu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 zralé avokádo, 1 lžičku čerstvého estragonu , 1 a 1/2 šálku drceného kuřete. Podávejte na pokrájenou zeleninu dle vlastní libosti.

Avokádová bombička

Lžíci medu smíchejte se šálkem čistého jogurtu. Nakrájejte zralé avokádo (na malé kousky) a přidejte 2 lžičky citronové šťávy. Směs vložte do silikonové formy (třeba do té na muffiny) a nechte ji v mrazáku ztuhnout.

Avokádový pudink

V mixéru spárujte 1/4 šálku kakaového prášku, 1/2 šálku neslazeného kokosového mléka, 2 zralá avokáda a 1/4 šálku javorového sirupu. Usilujte o hladkou konzistenci a podávejte posypané kokosem.

Avokádovo-ananasový salát

Použijte listy rukoly s nakrájeným avokádem, lístky máty a ananasové plátky. Salát zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou a dochuťte jej je mletým kmínem, pepřem a solí.

Avokádové smoothie

Do mixéru vložte 1 šálek listů kapusty kadeřavé (natrhané na kousky), 1 až 2 polévkové lžíce medu, 3/4 šálku pomerančové šťávy, 1 zralé avokádo, 1 banán a hromadu ledu. Mixujte dohladka.

Koktejl a kardamomem

V mixéru zkombinujte 3/4 šálku čistého jogurtu, 2 lžíce medu, 1/4 až 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1 zralé avokádo, 1 a 1/4 šálku mléka a 2 polévkové lžičky limetkové šťávy. Opět usilujte o hladkou konzistenci.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat