Prostreno.cz

Zákusky připravené na grilu

Když už jste jednou rozpálili gril, bylo by docela praktické, připravit na něm nejen „hlavní chod“, ale i zákusek. Souhlasíte? Tak tady máte několik nápadů.

Muži si sice myslí, že na gril patří jen maso a klobásky. Vegetariáni zase budou tvrdit, že nejlíp na grilu chutná feta. A vegani říkají, že není nic lepšího, než grilovaná zelenina. Jedno je ale jisté – většina potravin chutná z grilu jednoduše výborně. Ale napadlo vás někdy, že byste si na grilu udělali rovnou i zákusek? Grilovaný ananas zná určitě každý, my pro vás máme ale i další recepty, které stojí za to při příštím grilování vyzkoušet.

S´More

S´More je sladkost, kterou milují asi všechny americké děti. Patří tam neodmyslitelně ke každému grilování nebo táboráku. Hlavní přísadou zákusku zvaného S´More jsou marshmallow, které jsou opečené – nejlépe na přímém ohni. Ty se pak dají mezi dvě sušenky a lehce zmáčknou. Američané k tomu volí pro klasický recept grahamové krekry, jako alternativa se také nabízejí celozrnné máslové sušenky. A kdo by si chtěl S´More dopřát opravdu sladké, může si přidat kousky čokolády.

Broskev

(Hodí i jako příloha k masu)

Grilováním broskve změknou, proto vybírejte raději ty tvrdší. Jejich přípravu si můžete zjednodušit tím, že je budete grilovat na alobalové folii – stačí 3 až 4 minuty z každé strany. Broskve již samy o sobě obsahují hodně cukru, proto není potřeba je příliš cukrovat. Místo toho můžete zkusit je polít medem a ozdobit kopečkem zmrzliny. Pro „správné chlapy“ můžete pokapat trochu rumem.

Banány s čokoládou

Kombinace banánu s čokoládou je asi pro spoustu z nás nepřekonatelná, tak proč to nezkusit na grilu. Banán ještě ve slupce podélně nakrojte a vzniklý otvor vyložte kousky čokolády. Je na vás a vašich chutích , jakou čokoládu zvolíte (já osobně preferuji hořkou). Takto nadívané banány položíme na grilovací alobalové talířky, protože opět hodně změknou, a grilujeme, dokud se čokoláda nerozpustí. Servírujeme na talířku a jíme lžičkou.

Grilovaný červený meloun

Grilovaný meloun je výborný na sladko jako tečka za grilováním nebo naslano jako součást salátu. Na salát nakrájejte meloun na trojúhelníčky, asi půl hodiny před grilováním osolte a nechte odkapat vodu. Před grilováním osušte a opepřete.

Pokud byste si přáli grilovaný meloun jako zákusek, položte kousky melounu na gril a pokapejte medem.

Zdroj: www.howtogrill.com, www.eatthis.com





Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat