Prostreno.cz

Oreganový olej vyrobený doma najde využití i v kosmetice

Jeden produkt, který je skoro na všechno? Pokud jde o oreganový olej, vůbec o tom nepochybujte. Přijde vhod při vaření, zkrášlování i léčení mnoha zdravotních neduhů!

Máte už oreganový olej? Ne, teď vás nenabádáme, abyste všeho nechali a vydali se do obchodu, kde ho běžně mívají. Můžete si ho totiž vyrobit! Jakého postupu se držet a proč budete vděční, že jste se jím nechali zlákat?

Konec výmluv, jde se na to

Možná si teď říkáte, že vás na přípravu domácích produktů vůbec neužije. Nebo že na takové legrácky nemáte čas. Jenže! My vám nabízíme naprosto jednoduchý recept, s nímž bude hotoví „natotata“.

Připravte si 250 ml slunečnicového, olivového nebo řepkového oleje a hrst oregana. Poloviční množství oleje smíchaného s bylinkou nalijte do pánve a obsah lehce zahřívejte zhruba pět minut. Poté ho přelijte do mísy společně se zbylou polovinou a nechte zchladnout. Získanou směs přeceďte a přemístěte do dobře uzavíratelné nádoby. A k čemu se tenhle produkt báječně hodí?

Tajná přísada při vaření

Tuto ingredienci využijete při přípravě těstovin a zeleninových salátů. Pozvedne ovšem i chuť steaků a omáček. Přidávat se dá také do předkrmů, polévek, dresinků, některých zákusků a pikantních jídel. A protože je vnímána jako doplněk stravy, můžete ji vlastně užívat i jen tak po lžičkách. Třeba při těchto situacích…

Zmírnění alergie i problémů s trávením

Oregano je báječným spojencem v případě alergií a senné rýmy, neboť od těchto nešvarů dokáže rychle ulevit. Tišší také bolesti, a to včetně těch menstruačních. Dále udržuje v chodu trávicí systém, přičemž působí silně antibakteriálně. Nelze opomenout, že díky obsažené sloučenině zvané karvakrol zesiluje imunitní reakce organismu. Významný podíl antioxidantů zase chrání srdce, reguluje cholesterol a přispívá k prevenci rakoviny. Tahle medicína se uplatní i v případě kosmetických katastrof, což z ní dělá nepostradatelnou součást domácích zásob.

Konec lupů i plísní nehtů

Objevuje se na vašich nehtech plísňová infekce? Namáčejte je do oreganového oleje a zbavte se jí jednou provždy! Zakomponovat ho ale můžete i do péče o vlasy, neboť likviduje lupy. Blahodárné schopnosti nabízí také pokožce, protože léčí akné, zatímco snižuje podráždění, zarudnutí, otoky i svědění. Taktéž zlepšuje vzhled jizev, což určitě není na škodu.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat