Prostreno.cz

Asijské knedlíčky s chutí dálného východu

Máte rádi asijskou kuchyni, ale zatím jste se ji nikdy nepokusili napodobit v pohodlí svého domova? Nebo snad pokus o „čínu“ nedopadl podle vašich představ? Vyzkoušejte náš recept na skvělé tradiční knedlíčky a překvapte rodinu chutí Dálného východu.

Plněné knedlíčky Bánh bao

Tyto knedlíčky jste už jistě v některé z asijských restaurací zahlédli. Tvarem připomínají paličku česneku a chuťově jsou naprosto dokonalé. Na výrobu těsta si připravte 2 hrnky hladké mouky, 2/3 hrnku mléka, 1 kostku droždí, 1 lžičku jedlé sody, 3 lžíce cukru, 1 lžičku soli a 1 lžíci sezamového oleje.

Na výrobu náplně budete potřebovat mleté vepřové maso 200 g, 4 ks Jidášova ucha, jednu jarní cibulku, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, lžíci rybí omáčky, lžičku mletého pepře, hrst skleněných nudlí, 3 vejce.

Nejprve si namočte houby a nudle do vlažné vody a nechte je změknout. Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr, důkladně promíchejte a nechte vzejít kvásek. Do mísy nebo na vál nasypte mouku, přidejte sodu, osolte, a uprostřed hromádky vytvořte důlek, do kterého nalijete sezamový olej a vzešlý kvásek a vypracujete hladké, nelepivé těsto. Když bude těsto hotové, nechte ho alespoň půl hodiny kynout na teplém místě.

Mezitím si nadrobno nakrájejte jarní cibulku, šalotku, česnek a houby a na pánvi osmažte dozlatova. Vzniklou směs následně smíchejte s mletým masem, dochuťte rybí omáčkou a pepřem, přidejte nudle, které pokrájejte na malé kousky. Důkladně propracujte a dejte do lednice uležet, než nakyne těsto.

Vajíčka uvařte natvrdo a pokrájejte na čtvrtiny.

Když je těsto vykynuté, vyklopte ho na pomoučený vál, vytvořte váleček a rozdělte jej na 10–15 dílů. Z těchto dílků vytvořte v dlaních kuličky a ty nechte ještě pár minut kynout. Teprve poté je vyválejte na tenčí placičky, které budete plnit masovou směsí. Do každého knedlíčku přidejte ještě kousek vařeného vajíčka. Těsto přetáhněte z každé strany přes náplň a na vrcholu zatočte, aby se knedlíčky nerozlepily. V hrnci přivedeme k varu vodu se lžící octa, vložíme pařník a knedlíčky na něj vyskládáme. Aby se nám nepřilepily k pařníku, je možné podložit každý kousek pečicím papírem. Vaříme v páře asi patnáct až dvacet minut, podle velikosti knedlíčků.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat