Prostreno.cz

Slaný špenátový quiche s kuřecím masem a sýrem

Takový kuřecí quiche může být vítanou změnou vašeho pravidelného domácího menu. A co že to vlastně je? Quiche (čti kyš) je tradiční francouzský pokrm v podobě slaného koláče, který není nijak náročný na přípravu. Ve Francii ho často najdete hned na začátku jídelních lístků, jako předkrm. U nás je většinou dobrou volbou, máte-li chuť na lehkou večeři. Tradiční quiche se připravuje ze smetany a šunky, ale jeho vylepšených variant neustále přibývá. Vyzkoušíte náš recept nebo si vymyslíte nějaký vlastní? Pomůžeme vám s jeho základem.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto výtečného francouzského koláče budete potřebovat 175 g hladké mouky, 100 g másla, 4 lžíce vlažné vody, 1 žloutek, 150 g kuřecího masa, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, 100 g sýru čedar, 1 smetanu 33%, 250 g špenátových listů, 2 vejce

Jak na to

Nejprve si vytvoříme těsto. Smícháme mouku, změklé máslo, vody, špetky soli a vaječného žloutku. Směs jemně prohněteme, ale nezpracujte ho příliš, aby nebylo tuhé.

Hotové těsto vyklopíme na vál a vyválíme do kruhu. Ten poté přesuneme do dortové nebo koláčové formy, ve kterého ho jemně roztlačíme po celé ploše. Když máme těsto nachystané ve formě, uděláme na jeho dno vidličkou několik vpichů, aby mohl vzduch unikat a netvořily se na něm v průběhu pečení boule.

Špenát spaříme a nasekáme na kousky. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, okořeníme muškátovým oříškem, pepřem, solí a přidat můžeme nasekané byliny podle chuti. Rozpálíme pánev a krátce na ní maso orestujeme.

Maso vyjmeme z pánve, smícháme se špenátem, nastrouhaným sýrem, smetanou a vejci. Vytvořenou směsí pak naplníme formu, ve které máme připravené těsto.

Pečeme v předehřáté troubě, při 190 °C přibližně třicet minut, dokud nezačne těsto i náplň zlátnout.

Quiche chutná báječně jak teplý, tak i studený.

Zdroj: www.essenundtrinken.de





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat