Prostreno.cz

Nečekaně rychlé vánoční pečení

Nepečete na Vánoce rádi, protože to zabere spoustu času a námahy? Ale pečení nemusí být jen náročné. Tohle výborné cukroví vykouzlíte jen ze tří ingrediencí, a ještě bude hotové v okamžiku.

Pečení cukroví k předvánoční době zkrátka a dobře patří. Ovšem některé recepty na malé sladké placičky mohou být docela náročné. Pokud tedy nemáte příliš času nazbyt, nebo chuti na rozdávání (eventuálně obojí), stačí sáhnout po nějakém super rychlém receptu. Jako je například ten následující na palmiers z listového těsta. Bude hotový raz dva a jen s několika málo přísadami. Navíc vás tyhle francouzské palmierky dostanou do vánoční atmosféry romantické Paříže.

Vánoční palmiers z listového těsta

  • 400 gramů hrubého cukru
  • ¼ čajové lžičky soli
  • 2 balíčky listového těsta

Postup:

Nejdříve si předehřejte troubu na 200 stupňů a připravte si plech vyložený pečicím papírem.

Smíchejte cukr a sůl a řádně promíchejte. Asi čtvrtinou směsi pak rovnoměrně posypejte pracovní plochu. Rozválejte jedno balení listového těsta a položte na vrstvu sladko-slané směsi. Nakonec posypejte i horní část těsta opět čtvrtinou směsi. Aby se cukr dostal do těsta, opatrně ho přejeďte ještě jednou nebo dvakrát válečkem.

Nakonec stočte obě strany těsta k sobě tak, že se v polovině setkají dvě stejně silné těstové role. Potom těsto rozkrájejte na asi centimetr široké kousky, které položíte s malými rozestupy na pečicí papír.

S druhým listovým těstem postup opakujete. Na posypání použijte zbývají směs cukru a soli.

Plech vložte do předehřáté trouby a pečte asi 6–⁠8 minut, dokud cukr nezkaramelizuje a palmiers nezhnědnou. Potom plech krátce vyjměte, všechny palmiers otočte a vložte na dalších asi 5–⁠7 minut do trouby, dokud nebude i druhá strana zlatohnědá.

Po upečení nechte vychladnout na mřížce.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat