Prostreno.cz

Pomocníci do kuchyně: Vybavení pro fajnšmekry i lenochy

Každodenní příprava a vaření se mohou jednomu po čase zprotivit. Usnadněte si život i domácí práci s našimi tipy na šikovné pomocníky. Zjednoduší pro vás přípravu jídel a vy budete mít více času na svou rodinu a koníčky.

Větší pomocníci mohou vyjít na tisíce Kč

Drobné pomůcky jako škrabka na ovoce nebo ruční krouhač zeleniny pořídíte už za několik desítek až set Kč. U větších přístrojů, zejména elektronických, pak budete muset sáhnout do peněženky hlouběji. Pokud plánujete pořízení dražšího vybavení do kuchyně, snažte se předem našetřit. Pokud však potřebujete kuchyň dovybavit ihned, může vám pomoci online půjčka s přehledným porovnáním dostupných nabídek.

Ulehčete si kuchařské povinnosti s našimi tipy

  • Nejdříve si pořiďte opravdu kvalitní kuchařské nože, které vám zajistí ostrý řez i bezpečnost prstů. Na začátku vám postačí sada tří kusů různých velikostí a tvarů. Nože byste neměli uklízet na volno do šuplíku, snadno se otupí. Proto k nim pořiďte buď dřevěný blok nebo lépe magnetický pásek na zeď. Nůž tak budete mít vždy po ruce.
  • Kontaktní gril vám pomůže docílit vynikající chuti opečených sendvičů, masa, zeleniny a dalších pochoutek bez kouře a uhlí. Vybírejte typ s těžkým horním dílem, lépe pak přilne k opékané surovině i seshora.
  • Odpadkový koš s automaticky otevírajícím se víkem se bude líbit vám i dětem. Stačí nad ním mávnout rukou a ochotně otevře „pusu“ po vhození odpadků. Přimalujte mu s dětmi oči a úklid bude zábavou i pro ně.
  • Elektrický hrnec na pomalé vaření vám pomůže, pokud po práci už nestíháte uvařit večeři. Do pomalého hrnce stačí ráno vložit ingredience a nechat je pomalu vařit několik hodin. Po příchodu ze zaměstnání tak budete mít připravené horké masové ragú nebo rozpadající se guláš. Pokrmy si navíc zachovávají velké množství vitaminů a nemusíte použít tolik tuku.
  • Zavařujete často třešně nebo milujete višňovou bublaninu? Pořiďte si za pár korun odpeckovač, díky kterému jediným pohybem zbavíte ovoce tvrdého jádra. Šťavnatá třešeň nebo višeň zůstane nerozmačkaná a kompot bez pecek si mnohem víc užijete.
  • Plech na buchtu či koláč s plastovým poklopem a úchyty vás zachrání, až pojedete na návštěvu třeba ke tchyni. V plechu klasicky upečete její nejoblíbenější dezert, po vychladnutí na plech nasadíte víko s úchyty a můžete vyrazit. Bez krájení, alobalu a cestou rozmačkaných kousků.
  • Díky rýžovaru bude vaše příloha vždy sypká a měkká. Rýži v něm snadno připraví i děti a přístroj ji umí udržet teplou až po 24 hodin. Lepší stroje pak umí uvařit i těstoviny, připravit pokrm v páře nebo vám pomohou vyrobit domácí jogurt.
  • Otočný tác do lednice stojí pár korun, ale ušetří vám nervy při hledání vaší oblíbené omáčky k masu. V zadním rohu lednice nebude ničemu překážet a otočením pak získáte rychle a bez shazování ostatních lahví a sklenic vytoužený dressing.




Celkem 1 komentářů

Souhlasím s vámi.
22.09.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat