2h a 15min
1h a 30min příprava
45min vaření
1065 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky46g sacharidy8g bílkoviny
Recept na jednoduchý, chutný v obyčejné troubě upečený chleba.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 kostka
droždí
1 lžíce
krupicového cukru
1 a 0,5 hrnku
vlažné vody
65 ml
olivového oleje
4 hrnky
hladké celozrnné pšeničné mouky
2 lžičky
soli
2 lžičky
drceného kmínu
Postup přípravy
Mouku prosejte do mísy.
Droždí smíchejte s cukrem.
Když se droždí rozpustí, přilijte vlažnou vodu a přidejte všechny zbylé ingredience.
Vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu kynout a během kynutí jednou propracujte.
Vytvarujte kulatý bochník, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 10 − 20 minut kynout.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut.
Po upečení potřete chléb slanou vodou.
TIP:
1 hrnek = 300 ml. Do těsta můžete přidat také lněné semínko, sezam, slunečnicové semínko apod. dle chuti.