Prostreno.cz

Olivový chléb

Italský chléb, který si můžete připravit doma.

Ohodnotit
(25 hlasů)
  • 2h a 0min

    1h a 30min příprava

    30min vaření

  • 1055 kJ / 252 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy36g
tuky9g

Ingredience na

  • 420 g bílé chlebové mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pískového cukru
  • 10 g instantních sušených kvasnic
  • 125 ml vlažného mléka
  • 60 ml olivového oleje
  • 60 ml vody
  • 50 g černých, nebo zelených oliv
  • 1 hrst nasekaných čerstvých bylinek - rozmarýn,oregano

Postup přípravy

  1. Mouku a sůl prosejte do mísy, přidejte cukr a droždí.
  2. Metlou prošlehejte mléko, olej, vodu a směs přidejte k mouce.
  3. Vypracujte hladké a pružné těsto, těsto položte do olejem vymazané mísy, přikryjte a nechte vykynout.
  4. Do těsta, na lehce pomoučeném válu, zapracujte nahrubo nasekané olivy a nasekané bylinky.
  5. Vytvarujte oválný bochník, na povrchu těsto nařízněte do kříže a nechte ještě asi 20 minut kynout.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 - 30 minut, chléb hlídejte, záleží, jaký výkon má vaše trouba.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Olivový chléb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat