1h a 40min
25min příprava
1h a 15min vaření
368 kJ
energetická hodnota na 100g
180 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky4g sacharidy12g bílkoviny
Kuřecí maso s houbami a pórkem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
8 ks
kuřecího masa
- kuřecí stehna,čtvrtky apod.
8 špetek
soli
3 lžíce
oleje
1 ks
malého pórku
2 ks
červené cibule
300 g
hub
2 stroužky
česneku
2 lžíce
hladké mouky
1 lžička
sušeného tymiánu
150 ml
kuřecího vývaru
200 ml
červeného vína
1 šálek
petrželky
- nasekané
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C.
Maso osolte a uložte do pekáčku, nebo zapékací misky.
Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, nakrájený pórek a očištěné, nakrájené houby.
Přidejte nasekaný česnek, tymián, zaprašte moukou a přibližně 3 minuty míchejte.
Nakonec vmíchejte víno a vývar.
Touto směsí přelijte kuřecí maso.
Zakryjte a pečte 60 minut, nebo dokud kuře nezměkne.
Před podáváním posypte jemně nasekanou petrželkou.