Prostreno.cz

Bramborové karbanátky

Pikantní karbanátky z vařených brambor s uzeným masem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 820 kJ / 196 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy22g
tuky9g

Ingredience na

  • 1,5 kg brambor
  • 100 ml 33% smetany
  • 100 g másla
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 2 lžíce křenové hořčice
  • 3 ks vajec
  • 2 šálky panko strouhanky
  • 200 g vařeného uzeného masa
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Uvařené brambory sceďte, dejte do velké mísy a nechte vychladnout.
  3. Brambory opepřete, přidejte smetanu, máslo, křenovou hořčici, vejce, nasekané uzené maso a strouhanku.
  4. Dobře promíchejte a vytvarujte karbanátky.
  5. Pečte – nejlépe na grilovací pánvi potřené olejem 3 - 4 minuty na každé straně, nebo dozlatova. Podávejte horké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,82g
  • Sacharidy:

    164,56g
    • Cukry:

      14,73g
  • Tuky:

    255,46g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 196 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory se sýrem feta

(11 hlasů)
50min
498 kJ

Brambory zapečené s grilovaným kuřecím masem

(27 hlasů)
1h a 20min
648 kJ

Brambory pečené se sýrem

(25 hlasů)
1h a 20min
468 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborové karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat