Prostreno.cz

Karbanátky z hovězího masa

Karbanátky z hovězího masa se zakysanou smetanou a sýrovou omáčkou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1044 kJ / 249 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy23g
tuky12g

Ingredience na

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml zakysané smetany
  • 0,5 hrnku strouhanky
  • 2 ks vajec
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce koření do mletého masa
  • Na obalení
  • 2 šálky strouhanky
  • Na omáčku
  • 150 ml smetany na vaření
  • 100 g taveného sýra
  • Na smažení
  • 120 g másla
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V pánvi na lžíci másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Smíchejte půl hrnku strouhanky, 200 ml zakysané smetany a nechte chvíli stát.
  3. Ke smetaně vmíchejte mleté maso, vejce, hořčici, vychladlou cibuli, koření a podle chuti osolte.
  4. Ze směsi tvarujte karbanátky, obalte je ve strouhance a osmažte je zvolna na rozehřátém másle s olejem.
  5. Smetanu na vaření zahřejte, přidejte nakrájený sýr a míchejte, až se sýr roztaví.
  6. Karbanátky podávejte se sýrovou omáčkou.

TIP:

Místo taveného sýra přidejte strouhaný tvrdý sýr, nebo nivu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z hovězího masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat