Tvarohová bábovka
Rychlá, vynikající, navíc vydrží i několik dní krásně vláčná.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
1104 kJ / 264 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny11g
sacharidy27g
tuky10g
Ingredience na
- 160 g
másla
- 250 g
moučkového cukru
- 3 ks
vajec
- 500 g
tvarohu
- 1 špetka
soli
- 200 g
dětské krupičky
- 1 ks
prášku do pečiva
- 2 lžíce
citronové šťávy
- 1 lžíce
strouhané citronové kůry
- 2 lžíce
hrubé mouky
- na vysypání formy
- Na vymazání
- 1 lžíce
másla
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Do mísy šlehače dejte změklé máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny.
- V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli.
- Tvaroh přidejte ke žloutkové pěně.
- Do dětské krupičky nasypte kypřící prášek do pečiva, promíchejte a pak smíchejte s tvarohovou hmotou.
- Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehaný sníh z bílků.
- Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto.
- Pečte necelou hodinu.