1818 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:45g tuky1g sacharidy7g bílkoviny
Skvělý ke sklence růžového vína, do rajčatového salátu, nebo jako předkrm.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
300 g
sýra feta
1 lžíce
citronové šťávy
2 lžíce
strouhané citronové kůry
3 snítky
čerstvého oregana
3 snítky
čerstvého tymiánu
2 špetky
mletého chilli
10 kuliček
černého pepře
250 - 300 ml
olivového oleje
Postup přípravy
Sýr nakrájejte na stejně velké kostky.
Sýr naskládejte do vhodné sklenice, prokládejte bylinkami, citronovou kůrou, kuličkami pepře, posypte chilli a zakápněte citronovou šťávou.
Sýr zalijte olejem, sklenici uzavřete a nechte v chladu minimálně přes noc marinovat.
TIP:
Olej je velmi dobrý k přípravě těstovinových, nebo zeleninových salátů.