Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Bavorské vdolečky

Redakce Bety.cz
38hlasů
Hodnotit

55min

40min příprava

15min vaření

1440 kJ

energetická hodnota na 100g

98 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky57g sacharidy10g bílkoviny

Hlavní chod či dezert. V obou případech si pochutnáte na těchto bavorských vdolečcích.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 50 dkg hladké mouky
  • 3 dkg cukru
  • 3 dkg tuku
  • 3 ks žloutků
  • 3 dkg kvasnic
  • 3 lžíce rumu
  • 1/3 l mléka
  • 250 g tvarohu
  • 250 ml šlehačky
  • sůl
  • povidla
  • moučkový cukr - na ozdobu

Postup přípravy

  • Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, přidejte lžičku cukru, kvasnice a nechte vykynout. Tuk utřete s cukrem až se spojí do hladké hmoty, přidejte žloutky a míchejte do pěny. Pak přidejte rum, mléko, kvasnice, sůl a postupně přisypávejte mouku. Vymíchejte do hladkého těsta, nejlépe tak, aby se při míchání dělaly v těstu bublinky. Dejte na teplé místo vykynout.
  • Po vykynutí znovu promíchejte a nechte kynout ještě jednou. Pokaždé cca 20 minut, ale záleží na teplotě místa.
 Těsto vyklopte na pomoučený vál, rozválejte na cca 1 cm a vykrajujte kolečka. Rozpalte si v nádobě olej, aby byl minimálně 5 cm, případně fritézu. V každém kolečku vždy udělejte prstem důlek a vhoďte do oleje důlkem dolů. Smažte dozlatova po obou stranách.
  • Po vyjmutí a schládnutí naplňte povidly rozmíchanými s trochou rumu, nahoru dejte tvaroh smíchaný s ušlehanou šlehačkou a posypejte cukrem.
TIP:

Místo tvarohu se šlehačkou můžeme dát i strouhaný tvrdý tvaroh.

Brambory s čedarem

Brambory s čedarem

3 hlasy
1h a 30min 678kJ 140 Kč
Polévka s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

3 hlasy
55min 387kJ 120 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Moravské vdolky

Moravské vdolky

38 hlasů
2h a 5min 1303 kJ 32 Kč
Honzovy buchty

Honzovy buchty

34 hlasů
1h a 10min 1154 kJ 50 Kč

Články nejen o vaření