Prostreno.cz

Honzovy buchty

České buchty jako z pohádky. Jako náplň můžete použít tvaroh, makovou náplň, mák s povidly a švestkou nebo i marmeládu, co vám zbyla doma.

  • 1h a 10min

    40min příprava

    30min vaření

  • 1153 kJ / 275 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy36g
tuky7g

Ingredience na

  • 1/2 kg polohrubé mouky
  • 20 g kvasnic
  • 30 g másla
  • 1 ks žloutku
  • 2 ks vajec
  • 50 g cukru
  • 150 ml mléka
  • tvaroh
  • cukr moučka - na posyp

Postup přípravy

  1. Do mléka dejte lžičku cukru, ohřejte, aby bylo vlažné a dejte do něj vzejít kvasnice. Do mísy dejte polovinu mouky, 30g cukru, rozpuštěné máslo, 1 vejce, žloutek a kvásek s mlékem. Promíchávejte a postupně dosypávejte mouku. Míchejte těsto dokud není husté tak, že se udrží v bochánku, který se nelepí na stěny mísy a promíchejte důkladně, aby těsto tvořilo bubliny. Nechte na teplém místě vykynout dokud nezvětší svůj objem cca 2x.
  2. Tvaroh smíchejte s 1 vejcem a zbylým cukrem, promíchejte. Těsto vyklopte na vál, rozdělte na malé bochánky, ze kterých dělejte placičky, do kterých balte náplň.
  3. Pekáč potřete olejem, dejte do něj bochánek vždy spojem dolů a strany potřete olejem. Takto naplňte veškeré těsto. Vrch buchet potřete zbylým bílkem a nechte asi 10 minut na teplém místě kynout. Troubu rozehřejte na 180°C a pečte asi 30 minut dokud buchty nezezlátnou.

TIP:

Náplně jsou jen otázkou vaší chuti. Nejrychlejší a nejpohodlnější jsou povidla (můžete je naředit rumem) nebo maková náplň se skořicí a rumem. Rumové aroma buchtám zkrátka moc svědčí.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Honzovy buchty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat