Prostreno.cz

Vepřová panenka se zeleným pepřem

Panenka se zeleným pepřem, podávaná s červeným zelím.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 502 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce drceného zeleného pepře
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 200 ml bílého dezertního vína
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Na přílohu
  • 600 g červeného zelí
  • 2 ks zelených jablek
  • 80 ml vody
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky.
  2. Na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte jemně nakrájené zelí, ocet, oloupaná, na kostičky pokrájená jablka, podlijte 80 ml vody a přikryté duste přibližně 20 minut.
  3. Dochuťte solí, cukrem a skořicí.
  4. Ve velké pánvi rozehřejte olej a na oleji opečte na plátky nakrájené maso.
  5. Přidejte nasekaný česnek, zelený pepř, petrželku, víno a nechte vařit přibližně 5 - 8 minut. Podle chuti osolte.
  6. Maso podávejte se zelím.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka se zeleným pepřem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat