Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vepřová panenka s arašídovou omáčkou

lentilka
11hlasů
Hodnotit

50min

30min příprava

20min vaření

891 kJ

energetická hodnota na 100g

220 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:18g tuky5g sacharidy6g bílkoviny

Vepřová panenka s arašídovou omáčkou v indonéském stylu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks větší vepřové panenky
  • Na marinádu
  • 250 ml neslazeného kokosového mléka
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 60 ml sójové omáčky
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého koriandru

Postup přípravy

  • Ve velké míse prošlehejte dohromady kokosové mléko, arašídové máslo, sójovou omáčku, limetkovou šťávu ,prolisovaný česnek a koriandr.
  • Vepřovou panenku „nařízněte“ na plátky, spodní část masa zůstane vcelku.
  • Maso vložte do připravené marinády. Marinujte 20 minut, nebo přes noc.
  • Maso vyndejte z marinády a nechte přebytečnou marinádu okapat (maso můžete otřít papírovou utěrkou).
  • Marinádu nalijte do rendlíku, přidejte 50 ml vody, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a duste přibližně 8 minut.
  • Na středně předehřátém stolním, nebo venkovním grilu maso za stálého otáčení grilujte 7 - 10 minut, pak nechte maso na desce 5 minut odpočinout.
  • Maso podávejte přelité omáčkou a s oblíbenou dušenou zeleninou.
  • Podle potřeby můžete maso lehce osolit.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Vepřové maso na tymiánu

Vepřové maso na tymiánu

13 hlasů
1h a 50min 590 kJ 120 Kč
Uzené maso s dušenou cibulí

Uzené maso s dušenou cibulí

11 hlasů
40min 660 kJ 140 Kč
Pečený bůček

Pečený bůček

12 hlasů
1h a 20min 1462 kJ 120 Kč
Pánev s vepřovou panenkou

Pánev s vepřovou panenkou

12 hlasů
50min 711 kJ 210 Kč
Krkovice na černém pivu

Krkovice na černém pivu

17 hlasů
1h a 20min 790 kJ 150 Kč
Medové vepřové plátky

Medové vepřové plátky

13 hlasů
1h a 15min 609 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření