Prostreno.cz

Dušené rybí filé

Rybí filé s restovaným česnekem, jarní cibulkou a chilli vločkami.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 425 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce rybího filé á 190 g - nejlépe čerstvé
  • 100 ml světlé sójové omáčky
  • 100 ml rýžového vína
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru - nahrubo nastrouhaného
  • 4 ks lahůdkové cibulky - příčně nakrájené
  • 1 lžička chilli vloček
  • K podávání
  • 70 ml rostlinného oleje
  • 5 - 8 stroužku česneku

Postup přípravy

  1. Ve středně velké misce prošlehejte sójovou omáčku a rýžové víno.
  2. Směs nalijte do hlubší pánve a přiveďte k varu. Vařte za občasného promíchání 10 minut.
  3. Do směsi vložte ryby, posypte je hrubě nastrouhaným zázvorem a duste 15 minut. Jednou ryby opatrně otočte.
  4. Mezitím orestuje na oleji oloupaný, na silnější plátky nakrájený česnek.
  5. Ryby posypte chilli vločkami a podávejte s nakrájenou lahůdkovou cibulkou a restovaným česnekem.
  6. Podle chuti můžete ryby jemně osolit.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené rybí filé

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat