50min
20min příprava
30min vaření
430 kJ
energetická hodnota na 100g
180 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky3g sacharidy10g bílkoviny
Filé zapečené s olivami, sýrem a cherry rajčaty.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
800 g
chlazeného rybího filé
- dle vlastního výběru
200 ml
zeleninového vývaru
100 g
tmavých oliv
250 g
cherry rajčat
- překrájené na polovinu
120 g
sýra feta
- rozdrobeného
2 lžíce
oleje
2 lžíce
rozpuštěného másla
4 lžíce
citronové šťávy
4 špetky
mletého pepře
2 špetky
soli
1 hrst
čerstvé petrželky
- nasekané
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C .
Porce filé uložte do pekáčku, nebo zapékací misky.
Mezi porce ryby nasypte olivy a rajčata překrojená na polovinu.
Ryby posypte rozdrobeným sýrem, zakápněte olejem, máslem a citrónovou šťávou.
Posypte pepřem a petrželkou, jemně osolte, podlijte vývarem a pečte přibližně 20 - 30 minut, podle velikosti porcí ryby.