Prostreno.cz

Polévka z batátů a brokolice

Sytá zeleninová polévka z francouzské kuchyně.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 317 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

Ingredience na

  • 250 g batátů
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 ks bílé cibule
  • 1 lžička kari koření
  • 1,2 l vody
  • 250 ml smetany, nebo mléka
  • 1 a 0,5 lžičky sypkého zeleninového ochucovadla
  • 1 ks brokolice
  • Na ozdobu
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, poprašte kari kořením a promíchejte.
  2. Přidejte oloupané, na kostky nakrájené batáty, zalijte vodou a vařte 10 minut.
  3. Do polévky vložte na růžičky rozebranou brokolici a přilijte mléko, nebo smetanu.
  4. Přisypte vločky, ochucovadlo a vařte 10 minut, nebo až je zelenina měkká.
  5. Podávejte se snítkou petrželky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,22g
  • Sacharidy:

    142,88g
    • Cukry:

      14,08g
  • Tuky:

    124,75g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 75 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Valentýnska snídaně

(21 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z batátů a brokolice

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat