Prostreno.cz

Vepřové maso pečené v římském hrnci

Maso připravené v římském hrnci bude voňavé a šťavnaté.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 50min

    35min příprava

    1h a 15min vaření

  • 516 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy11g
tuky7g

Ingredience na

  • 700 g vepřového masa - nejlépe kýta
  • 3 lžíce mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 10 ks malých šalotek
  • 2 ks mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml teplé vody
  • 1 kostka maggi šťáva k vepřovému masu
  • 1 hrst zelené petrželky
  • K podávání
  • 6 ks vařených brambor
  • 3 lžíce másla
  • 1 - 2 stroužku česneku

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V teplé vodě nechte rozpustit kostku maggi.
  3. Maso nakrájejte na kostky, šalotky a česnek oloupejte a nechte vcelku, oloupanou mrkev nakrájejte na plátky.
  4. Maso obalte v mouce a opečte na oleji s máslem.
  5. Opečené maso dejte do připraveného římského hrnce (hrnec před použitím namočte na 20 minut do studené vody).
  6. Přidejte šalotky, česnek, mrkev, připravenou vodu a vše lehce promíchejte.
  7. Hrnec přikryjte, dejte do trouby a pečete přibližně 50 minut, nebo až je maso měkké.
  8. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte velmi jemně nasekaný česnek, na silnější plátky nakrájené brambory a opečte je do zlatova.
  9. Opečené brambory posypte nasekanou petrželkou.
  10. Maso podávejte s bramborami.

TIP:

Pokud nechcete použít maggi kostku, posypte pokrm oblíbenými bylinkami, nebo oblíbenou směsí koření.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,54g
  • Sacharidy:

    194,70g
    • Cukry:

      15,13g
  • Tuky:

    300,27g
  • Vláknina:

    18,10g

Aktivita pro spálení: 123 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové pečené na jablkách

(13 hlasů)
1h a 20min
510 kJ

Vepřová krkovice na hruškách

(12 hlasů)
2h a 30min
800 kJ

Karbanátky z vepřového masa

(14 hlasů)
2h a 30min
928 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso pečené v římském hrnci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat