Vepřová krkovice na hruškách
Vepřová krkovice s hruškami a pórkem pečená v alobalu.
-
2h a 30min
60min příprava
1h a 30min vaření
-
693 kJ / 165 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky13g
Ingredience na
- 800 g
vepřové krkovice bez kosti
- 2 ks
hrušek
- nebo kdoule
- 1 ks
pórku
- pouze bílá část
- 120 ml
suchého bílého vína
- 120 ml
sladkého bílého vína
- 2 lžíce
másla
- 2 lžíce
oleje
- 1 lžíce
čerstvé šalvěje
- nasekané
- 4 stroužky
česneku
- 1 lžička
semen fenyklu
- 5 špetek
soli
- 4 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Maso nakrájejte na kostky a orestujte je na rozehřátém oleji s máslem.
- Orestované maso vyndejte děrovanou lžící na talíř.
- Na stejnou pánev nasypte na větší plátky nakrájený pórek, šalvěj a nasekaný česnek, míchejte 4 minuty.
- Pak přilijte oba druhy vína a vařte až se víno zredukuje na polovinu.
- Přidejte na kostky pokrájené hrušky, fenykl a promíchejte.
- Z alobalu vystřihněte dvojmo 4 velké čtverce.
- Na alobal rozdělte maso, maso osolte, opepřete, přidejte hruškovou směs, zabalte a pečte v troubě přibližně 50 - 60 minut.
TIP:
Původně jsou v receptu použity kdoule, ale protože ne každý má možnost kdoule sehnat, nebo koupit, jsou v receptu použité hrušky.