Prostreno.cz

Vepřová krkovice na hruškách

Vepřová krkovice s hruškami a pórkem pečená v alobalu.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 2h a 30min

    60min příprava

    1h a 30min vaření

  • 693 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • 800 g vepřové krkovice bez kosti
  • 2 ks hrušek - nebo kdoule
  • 1 ks pórku - pouze bílá část
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 120 ml sladkého bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce čerstvé šalvěje - nasekané
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička semen fenyklu
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Maso nakrájejte na kostky a orestujte je na rozehřátém oleji s máslem.
  3. Orestované maso vyndejte děrovanou lžící na talíř.
  4. Na stejnou pánev nasypte na větší plátky nakrájený pórek, šalvěj a nasekaný česnek, míchejte 4 minuty.
  5. Pak přilijte oba druhy vína a vařte až se víno zredukuje na polovinu.
  6. Přidejte na kostky pokrájené hrušky, fenykl a promíchejte.
  7. Z alobalu vystřihněte dvojmo 4 velké čtverce.
  8. Na alobal rozdělte maso, maso osolte, opepřete, přidejte hruškovou směs, zabalte a pečte v troubě přibližně 50 - 60 minut.

TIP:

Původně jsou v receptu použity kdoule, ale protože ne každý má možnost kdoule sehnat, nebo koupit, jsou v receptu použité hrušky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová krkovice na hruškách

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat