Prostreno.cz

Chřestová omeleta

Zkuste recept na vaječnou omeletu, kterou si obohatíte zdravým chřestem.

Ohodnotit
(26 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 757 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy17g
tuky6g

Ingredience na

  • 250 g zeleného chřestu
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce mléka
  • 1 špetka pepře
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce nakrájené pažitky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 lžičky zakysané smetany
  • 1-2 plátku šunky
  • 2 plátky tmavého celozrnného chleba

Postup přípravy

  1. Oloupaný chřest zbavený dřevnatých částí nakrájejte na šikmé kousky. Vejce, mléko, pepř, sůl, pažitku, parmazán a šunku nakrájenou na kostičky lehce našlehejte.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte chřest a restujte 5 minut na slabém ohni. Zalijte vejci a upečte omeletu. Pečte přibližně 6 minut.
  3. Podávejte na tmavém chlebu s kopečkem smetany.

TIP:

Chřest můžete konzumovat v salátech, jako přílohu a také jako lehký samostatný pokrm nebo polévku. Protože energetická hodnota chřestu je velice nízká, chřest je ideální volbou hlavně pro večeři, která je pak lehká, zasytí a lidem s nějakým tím kilogramem navíc zároveň přinese i psychickou pohodu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřestová omeleta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat