Prostreno.cz

Chřest se žampióny

Recept na velmi chutnou přípravu chřestu. Pečený chřest můžete podávat jako přílohu nebo jako zdravou lehkou večeři.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 332 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 500 g chřestu
  • 300 g žampiónů
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Chřest podle potřeby oloupejte (záleží zda použijete bílý,nebo zelený chřest) a odstraňte případně zdřevnatělé kousky.
  2. Uložte na vymazanou zapékací mísu nebo pekáček. Posypte nasekaným česnekem, solí, přidejte očištěné, nakrájené žampióny, pokapejte rozehřátým máslem. Vložte do trouby vahřáté na 220°C a pečte 15-20 minut. Občas promíchejte!

TIP:

Chřest je díky svému složení zdravá zelenina, která pomáhá udržet naše tělo v dobré formě a přináší mu vitalitu. Obsahuje velké množství vody, bílkoviny i vlákninu a hodně málo tuků i sacharidů. Jíst ho tedy můžeme do sytosti, protože 100 g chřestu má navíc jen 22 kcal.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřest se žampióny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat