Prostreno.cz

Jablka s badyánem

Horký jablečný kompot přijde v podzimním počasí vhod.

02.11.2016 lentilka
20min

10min příprava

10min vaření

367 kJ / 87 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupejte jablka, nakrájejte je na polovinu, vyjměte jádřinec a jablka pokapejte citronovou šťávou.
  2. Do rendlíku nalijte jablečnou šťávu, přidejte cukr, badyán, zázvor, zázvorový sirup a přiveďte k varu.
  3. Snižte přívod tepla na minimum, do rendlíku vložte jablka a duste zvolna 6-10 minut, podle druhu jablek.
  4. Jablka rozdělte do misek a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,80 g
  • Sacharidy:

    279,00 g
    • Cukry:

      179,00 g
  • Tuky:

    16,00 g
  • Vláknina:

    6,00 g

Aktivita pro spálení:

87 kcal
10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení





Podobné recepty

Angreštový džem

(18 hlasů)
45min
170 kJ

Meruňkový džem

(18 hlasů)
50min
220 kJ

Malinový džem s vanilkou

(11 hlasů)
35min
102 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

třtinový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g

javorový sirup

260 kcal / 100g
B0 g
S67 g
T0 g

sušený zázvor

335 kcal / 100g
B3 g
S71 g
T5 g

citronový extrakt

289 kcal / 100g
B0 g
S71 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablka s badyánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba