Prostreno.cz

Jablka s badyánem

Horký jablečný kompot přijde v podzimním počasí vhod.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 20min

    10min příprava

    10min vaření

  • 755 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy33g
tuky5g

Ingredience na

  • 3 ks jablek
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 400 ml 100% jablečné šťávy
  • 0,5 lžíce třtinového cukru
  • 3 ks badyánu
  • 40 g kandovaného zázvoru - nasekaný
  • 3 lžíce zázvorového sirupu

Postup přípravy

  1. Oloupejte jablka, nakrájejte je na polovinu, vyjměte jádřinec a jablka pokapejte citronovou šťávou.
  2. Do rendlíku nalijte jablečnou šťávu, přidejte cukr, badyán, zázvor, zázvorový sirup a přiveďte k varu.
  3. Snižte přívod tepla na minimum, do rendlíku vložte jablka a duste zvolna 6-10 minut, podle druhu jablek.
  4. Jablka rozdělte do misek a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablka s badyánem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat