Prostreno.cz

Plněná kakaová roláda

Hebká, vláčná, s báječnou náplní, nejen jako slavnostní dezert.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 5min

    45min příprava

    20min vaření

  • 1039 kJ / 248 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky16g

Ingredience na

  • 5 ks vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 špetka jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 a 0,5 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kokosu
  • Na náplň
  • 250 g mascarpone
  • 2 - 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička dřeně vanilky
  • 200 ml šlehačky min. 33%

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny.
  3. Přidejte mouku a jedlou sodu, kakao, pak citronovou šťávu, kůru a olej.
  4. V míse vyšlehejte bílky na tuhý sníh, který po lžících vmíchejte do těsta.
  5. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a vysypaný kokosem.
  6. Pečte 15-20 minut, je potřeba hlídat pečení, každá trouba nepeče stejně. Plát má být na dotek pružný.
  7. Plát nechte chvíli vychladnout a pak ho pomocí utěrky i s pečicím papírem stočte.
  8. Ve větší misce vyšlehejte společně mascarpone s moučkovým cukrem a vanilkou. Přilijte smetanu a ručně promíchejte.
  9. Poté vyšlehejte pomocí elektrického šlehače na hustý krém. Je potřeba šlehat pomalu na nízkou rychlost. Trvá to pár minut. Nesnažte se to urychlit, krém byste mohli přešlehat.
  10. Hotový krém rozetřete na vychladlý piškotový plát a pomocí papíru stočte.
  11. Zabalenou roládu dejte chladit do lednice.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná kakaová roláda

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat