Prostreno.cz

Králík s petrželovou omáčkou

Petržel dodá králičímu masu skvělou chuť.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 474 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 1200 - 1600 g celého králíka
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 2 ks cibule
  • 60 ml oleje
  • 250 ml bílého vína
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte a uložte do hrnce, nebo kastrolu s rozehřátým olejem.
  2. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran.
  3. Kolem masa nasypte na větší plátky pokrájenou cibuli, polovinu petrželky – celé snítky, zalijte vínem, přikryjte a na velmi nízkém ohni duste doměkka.
  4. Měkké maso vyndejte, do kastrolu přidejte smetanu, zbývající petrželku, jíšku a vařte 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s petrželovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat