Prostreno.cz

Králík na bílém víně s hrozny

Skvělý recept na přípravu králíka s hroznovým vínem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 571 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy12g
tuky6g

Ingredience na

  • 1200 - 1500 g celého králíka
  • 200 ml bílého vína
  • 150 ml masového, nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 100 ml cherry octa - nebo vinného octa
  • 300 g hroznového vína
  • 1 hrst nakládaných cibulek
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1/2 lžičky mleté, červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte, osolte, opepřete, posypte mletou paprikou a opečte ze všech stran na oleji s máslem.
  2. Králíka zalijte vínem, vývarem, přidejte nasekaný česnek, bobkový list, tymián, cherry ocet a duste přibližně hodinu.
  3. K masu přidejte hroznové víno, cibulky a duste, až je maso zcela měkké.

TIP:

Hroznové víno můžete použít bílé, nebo červené.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na bílém víně s hrozny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat