Prostreno.cz

Králík s hořčičnou omáčkou

Králičí maso je lehce stravitelné a obsahuje nízký obsah tuku.

Ohodnotit
(22 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 561 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • 1200 - 1500 g celého králíka
  • 120 g anglické slaniny
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 5 ks šalotek
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 ks bobkového listu
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte, prošpikujte slaninou, osolte, opepřete a uložte do pekáčku.
  2. Přidejte snítky rozmarýnu, bobkový list, stroužky česneku překrojené napůl a na čtvrtky nakrájenou šalotku.
  3. Králíka posypte mletou paprikou, podlijte vývarem ve kterém rozmíchejte hořčici a přikryté duste přibližně 50 minut, nebo až je maso měkké.
  4. Před dokončením přidejte smetanu, ve které rozmíchejte mouku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s hořčičnou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat