Prostreno.cz

Králík na smetaně s tymiánem

Králík na česneku, nebo na smetaně je klasika, vyzkoušejte králíka v hořčičné omáčce.

Ohodnotit
(26 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 438 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 1200 - 1500 g celého králíka
  • 120 g anglické slaniny
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks šalotek
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 1 l vody
  • 200 ml 33% smetany
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky drceného barevného pepře
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte a prošpikujte slaninou, osolte a opepřete.
  2. V kastrolu na oleji maso opečte a opečené vyndejte na talíř.
  3. Na olej přidejte nahrubo nasekanou šalotku a dva stroužky na plátky nakrájeného česneku. Nechte zesklovatět, následně vmíchejte dijonskou hořčici a zalijte litrem vody.
  4. Maso dejte zpět do kastrolu, přidejte 3 snítky tymiánu a duste přibližně 50 minut.
  5. Maso vyndejte a omáčku zahustěte světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky.
  6. Přidejte smetanu, poslední snítku tymiánu, podle potřeby dochuťte solí a povařte 10 minut, vložte zpět maso a vše prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na smetaně s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat