Prostreno.cz

Zajíc na divoko

Staročeská příprava zajíce.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 681 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy17g
tuky7g

Ingredience na

  • 1200 - 1600 g očištěného zajíce
  • 150 g slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky bílého pepře
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g rozinek
  • 50 g sušených švestek
  • 2 lžíce perníku - nastrouhaného
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 lžíce octa

Postup přípravy

  1. Rozinky namočte do vody.
  2. Očištěného zajíce naporcujte, osolte a opepřete.
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na másle.
  4. Přidejte porce zajíce a ze všech stran maso zprudka opečte.
  5. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli překrojte na čtvrtiny, přidejte k masu a orestujte.
  6. Směs zeleniny a masa poprašte moukou, přidejte bobkový list, podle potřeby zalijte vodou a duste doměkka.
  7. 15 minut před dokončením dušení přidejte k masu scezené rozinky, nastrouhaný perník a drobně nakrájené sušené švestky.
  8. Podle potřeby dochuťte solí a octem.
  9. Omáčku můžete zředit masovým vývarem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zajíc na divoko

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat