Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Zajíc na divoko

lanvin
12hlasů
Hodnotit

2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

444 kJ

energetická hodnota na 100g

500 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky6g sacharidy7g bílkoviny

Staročeská příprava zajíce.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1200 - 1600 g očištěného zajíce
  • 150 g slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky bílého pepře
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g rozinek
  • 50 g sušených švestek
  • 2 lžíce perníku - nastrouhaného
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 lžíce octa

Postup přípravy

  • Rozinky namočte do vody.
  • Očištěného zajíce naporcujte, osolte a opepřete.
  • Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na másle.
  • Přidejte porce zajíce a ze všech stran maso zprudka opečte.
  • Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli překrojte na čtvrtiny, přidejte k masu a orestujte.
  • Směs zeleniny a masa poprašte moukou, přidejte bobkový list, podle potřeby zalijte vodou a duste doměkka.
  • 15 minut před dokončením dušení přidejte k masu scezené rozinky, nastrouhaný perník a drobně nakrájené sušené švestky.
  • Podle potřeby dochuťte solí a octem.
  • Omáčku můžete zředit masovým vývarem.
Salát z řapíkatého celeru

Salát z řapíkatého celeru

2 hlasy
878kJ 130 Kč
Koláč plněný máslovým krémem

Koláč plněný máslovým krémem

3 hlasy
1h a 10min 1461kJ 150 Kč

Podobné recepty

Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

22 hlasů
1h a 20min 380 kJ 160 Kč
Králík na smetaně s tymiánem

Králík na smetaně s tymiánem

24 hlasů
1h a 45min 422 kJ 270 Kč
Marinovaný králík

Marinovaný králík

14 hlasů
1h a 35min 474 kJ 190 Kč
Králík na šalotce

Králík na šalotce

9 hlasů
1h a 50min 434 kJ 290 Kč
Králík na víně

Králík na víně

10 hlasů
1h a 50min 425 kJ 240 Kč
Králík na koriandru

Králík na koriandru

10 hlasů
5h a 15min 535 kJ 250 Kč

Články nejen o vaření