Prostreno.cz

Chobotnice na červeném víně

Pro milovníky mořských plodů ze středomořské kuchyně.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 641 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy19g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Chobotnici uvařte ve vodě do měkka. Pokud máte tlakový hrnec stačí vařit přibližně 25 - 30 minut.
  2. Šalotky překrojte na čtvrtiny a spolu s nakrájeným česnekem nechte zpěnit na oleji, k šalotkám přihoďte během míchání 4 hřebíčky, přidejte uvařenou chobotnici a opečte ji.
  3. Oloupané brambory překrojte na polovinu, oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka a uvařte v jemně osolené vodě.
  4. Uvařenou zeleninu sceďte a dejte do kastrolu, přidejte chobotnici se šalotkou a česnekem, rybí vývar, víno a prohřejte.
  5. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

TIP:

Paličkou na maso můžete maso naklepat a změkčit ho. Vařit se musí déle (podle velikosti 1-1,5 hodiny), nesmíte ji však převařit.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,94g
  • Sacharidy:

    221,90g
    • Cukry:

      18,73g
  • Tuky:

    122,49g
  • Vláknina:

    35,10g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Losos s koriandrem

(16 hlasů)
30min
1092 kJ

Treska zapečená s cuketou

(12 hlasů)
50min
408 kJ

Treska pošírovaná v zeleninovém vývaru

(10 hlasů)
45min
286 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chobotnice na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat