Prostreno.cz

Plněný losos

Losos plněný špenátem a sýrem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 781 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky9g

Ingredience na

  • 2 porce lososa á 250 g - nebo jiné ryby
  • 150 g baby špenátu - nebo mražený listový,ne sekaný
  • 100 g smetanového sýra - např. mascarpone
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 hrnek strouhanky
  • 90 ml rozpuštěného másla
  • 80 g strouhaného parmezánu
  • K podávání
  • 6 plátků pomeranče
  • 1 ks limetky - nakrájené na plátky

Postup přípravy

  1. Opláchnutý čerstvý špenát vysušte papírovou utěrkou, mražený nechte důkladně okapat.
  2. Na lžíci másla nechte špenát “zavadnout“ pak nechte špenát vychladnout.
  3. V misce vymíchejte smetanový sýr a muškátový oříšek, přidejte vychladlý špenát, dochuťte solí, pepřem a promíchejte.
  4. Strouhanku promíchejte se strouhaným sýrem.
  5. Každý filet uprostřed podélně nařízněte, aby vznikla kapsa. Rybu osolte a opepřete.
  6. Vzniklou kapsu naplňte špenátovou směsí a rybu obalte v připravené strouhance se sýrem, strouhanku lehce přitlačte k rybě.
  7. Zapékací misku vymažte máslem, do misky uložte rybu, ryby pokapejte máslem, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C podle velikosti porce 25 - 30 minut.
  8. Podávejte s plátky pomeranče a limetky.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Plněný losos

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat