Prostreno.cz

Vepřové medailonky se špenátem

Vepřová panenka pečená v troubě s řapíkatým celerem a špenátem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    45min příprava

    45min vaření

  • 465 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silné plátky, které dlaní lehce naklepejte.
  2. V menší misce prošlehejte metličkou ananasovou šťávu, kukuřičný škrob, olej, sójovou omáčku, chilli omáčku česnek a zázvor.
  3. Plátky masa uložte do zapékací misky, osolte, opepřete a přelijte marinádou, nechte 30 minut marinovat.
  4. Celer nakrájejte na malé kousky a přidejte k masu.
  5. Maso přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 20 minut. Podle potřeby podlijte vodou, nebo vývarem.
  6. K masu přidejte špenát a dejte ještě na 10 minut do trouby.
  7. Před podáváním posypte nakrájenou cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,31g
  • Sacharidy:

    243,64g
    • Cukry:

      25,80g
  • Tuky:

    107,78g
  • Vláknina:

    34,59g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka se sušenými houbami

(13 hlasů)
1h a 5min
1306 kJ

Vepřové kousky se zeleninou

(12 hlasů)
50min
706 kJ

Maso marinované v pivu

(14 hlasů)
5h a 0min
800 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat