Prostreno.cz

Dýňový džem

Dýňový džem si můžete uvařit i v zimě. Dýně se dají koupit po celý rok.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 613 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy29g
tuky0g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky.
  2. Z pomeranče oloupejte kůru, důkladně odstraňte i bílou vnitřní vrstvu slupky a kůru nakrájejte nadrobno.
  3. Z pomeranče vymačkejte šťávu.
  4. Omytá jablka nakrájejte na kostky.
  5. Vše, kromě cukru dejte do hrnce, přidejte přibližně 60 ml vody a přiveďte k varu. Vařte přibližně 30 minut, nebo do změknutí.
  6. K dýni nasypte cukr a vařte ještě přibližně 15 minut.
  7. Celou skořici vyndejte.
  8. Džem nalijte do horkých, sterilovaných skleniček, dobře uzavřete a nechte vychladnout.
  9. Skladujte v chladu a temnu.

TIP:

Pokud použijete dýni Hokaido, nemusíte ji loupat.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňový džem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat