Prostreno.cz

Dýňový džem

Dýňový džem si můžete uvařit i v zimě. Dýně se dají koupit po celý rok.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 538 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy35g
tuky0g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky.
  2. Z pomeranče oloupejte kůru, důkladně odstraňte i bílou vnitřní vrstvu slupky a kůru nakrájejte nadrobno.
  3. Z pomeranče vymačkejte šťávu.
  4. Omytá jablka nakrájejte na kostky.
  5. Vše, kromě cukru dejte do hrnce, přidejte přibližně 60 ml vody a přiveďte k varu. Vařte přibližně 30 minut, nebo do změknutí.
  6. K dýni nasypte cukr a vařte ještě přibližně 15 minut.
  7. Celou skořici vyndejte.
  8. Džem nalijte do horkých, sterilovaných skleniček, dobře uzavřete a nechte vychladnout.
  9. Skladujte v chladu a temnu.

TIP:

Pokud použijete dýni Hokaido, nemusíte ji loupat.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,31g
  • Sacharidy:

    225,80g
    • Cukry:

      121,57g
  • Tuky:

    2,25g
  • Vláknina:

    59,00g

Aktivita pro spálení: 128 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Brusinkový džem

(11 hlasů)
55min
626 kJ

Kořeněné švestky v alkoholu

(13 hlasů)
55min
853 kJ

Broskvový džem

(14 hlasů)
55min
824 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Dýňový džem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat