Prostreno.cz

Zelná polévka

Zelná polévka ze silného masového vývaru a kysaného zelí.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 472 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 500 g vepřového uzeného masa - koleno, uzená žebra apod.
  • 1,5 l vody
  • 300 g kysaného zelí
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 ks brambor
  • 50 g sádla
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 8 kuliček nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 ml láku z kysaného zelí
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka chilli

Postup přípravy

  1. Maso uvařte ve vodě s novým kořením a bobkovým listem doměkka, uvařené maso nakrájejte. Vývar použijte na polévku.
  2. Kysané zelí vymačkejte, šťávu dejte stranou. Je-li zelí nahrubo nakrájené, ještě jej překrájejte.
  3. Cibuli nakrájejte na kostičky a na sádle ji nechte zesklovatět, zaprašte moukou, zasmahněte papriku a za stálého míchání zalijte vývarem a vodou ze zelí, přidejte nakrájené brambory a mrkev a vařte 20 minut.
  4. Ke konci vaření vložte do polévky maso, zelí, dochuťte pepřem, solí, popřípadě špetkou chilli a ještě 10 minut provařte.

TIP:

Do polévky můžete přidat klobásu nakrájenou na kolečka.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelná polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat