Prostreno.cz

Játra na víně

Vyzkoušejte klasický recept na přípravu jater.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 697 kJ / 166 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g vepřových jater - můžou být i telecí,nebo kuřecí
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 300 ml červeného vína
  • 4 lžíce oleje
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte.
  2. Na olej nasypte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte 1 nakrájenou cibuli, cibuli nechte lehce zesklovatět, pak přidejte játra a na plátky nakrájený česnek.
  3. Promíchejte, zalijte vínem, posypte kmínem a duste přibližně 15 minut, nebo až budou játra hotová.
  4. Nakonec podle chuti osolte a opepřete.
  5. Podávejte ozdobené cibulí nakrájenou na plátky.

TIP:

Pokud chcete mí hustější šťávu, přidejte do šťávy lžíci instantní jíšky a 5 minut povařte.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,10g
  • Sacharidy:

    156,10g
    • Cukry:

      16,34g
  • Tuky:

    163,93g
  • Vláknina:

    38,00g

Aktivita pro spálení: 166 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená vepřová panenka

(14 hlasů)
45min
909 kJ

Vepřové maso s řapíkatým celerem

(14 hlasů)
1h a 20min
765 kJ

Vepřová kotleta s hořčicí

(11 hlasů)
35min
990 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Játra na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat