Prostreno.cz

Játra na víně

Vyzkoušejte klasický recept na přípravu jater.

23.01.2017 Mikeš
40min

15min příprava

25min vaření

682 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte.
  2. Na olej nasypte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte 1 nakrájenou cibuli, cibuli nechte lehce zesklovatět, pak přidejte játra a na plátky nakrájený česnek.
  3. Promíchejte, zalijte vínem, posypte kmínem a duste přibližně 15 minut, nebo až budou játra hotová.
  4. Nakonec podle chuti osolte a opepřete.
  5. Podávejte ozdobené cibulí nakrájenou na plátky.

TIP:

Pokud chcete mí hustější šťávu, přidejte do šťávy lžíci instantní jíšky a 5 minut povařte.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,10 g
  • Sacharidy:

    157,10 g
    • Cukry:

      16,34 g
  • Tuky:

    156,93 g
  • Vláknina:

    66,00 g

Aktivita pro spálení:

162 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená vepřová panenka

(14 hlasů)
45min
1550 kJ

Pečené vepřové maso​

(14 hlasů)
1h a 20min
503 kJ

Vepřová kotleta s hořčicí

(11 hlasů)
35min
1639 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T14 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Játra na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba