Prostreno.cz

Minutka z hovězí svíčkové

Minutka pro dva z hovězí svíčkové s malinovou omáčkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 762 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky15g

Ingredience na

  • 2 plátky hovězí svíčkové - každý 160-180 g
  • 70 ml olivového oleje
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 2 špetky drceného černého pepře
  • 4 špetky soli
  • Na omáčku
  • 100 ml vody
  • 120 ml silného hovězího vývaru
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce malinového džemu

Postup přípravy

  1. Maso potřete olejem a do masa vetřete prolisovaný česnek, pepř a sůl.
  2. Maso můžete po obvodu ovázat potravinářským provázkem, aby maso neztratilo tvar.
  3. Do malého rendlíku nalijte vodu, vývar, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
  4. Odstavte z ohně a do omáčky vmíchejte křen a malinový džem, omáčku vyšlehejte metličkou.
  5. Maso opečte na oleji z každé strany (podle velikosti masa ) přibližně 7-8 minut.
  6. Maso dejte na talíř a nechte ještě 4-5 minut odpočinout.
  7. Podávejte přelité omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Minutka z hovězí svíčkové

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat