Dušené zvěřinové kostky
Dušené maso s restovaným celerem a ořechy.
-
3h a 5min
35min příprava
2h a 30min vaření
-
1013 kJ / 242 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy36g
tuky8g
Ingredience na
- 600 g
masa ze zvěřiny
- 3 lžíce
oleje
- 2 ks
středně velké cibule
- 2 stroužky
česneku
- 2 lžíce
hladké mouky
- 300 ml
červeného vína
- 10 ks
sušených švestek
- 3 plátky
libové slaniny
- 200 ml
hovězího vývaru
- 2 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 2 ks
bobkového listu
- 10 kuliček
jalovce
- Na přílohu
- 3 stonky
řapíkatého celeru
- 1 hrst
vlašských ořechů
- 3 lžíce
másla
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 165 °C.
- Maso nakrájejte na kostky.
- V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou slaninu, maso a ze všech stran opečte.
- K opečenému masu nasypte nakrájený česnek, poprašte moukou a zarestujte.
- Postupně za stálého míchání zalijte vše vínem a vývarem, jemně osolte, opepřete, přidejte jalovec a bobkový list.
- Přidejte sušené švestky, přikryjte, dejte do trouby a duste doměkka. Podle druhu a stáří masa přibližně 130 minut.
- Celer nakrájejte a spolu s ořechy dejte do hlubší pánve s rozehřátým máslem. Poduste přibližně 5-10 minut.
- Maso podávejte s připraveným celerem.