Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Dušené zvěřinové kostky

lanvin
3hlasy
Hodnotit

3h a 5min

35min příprava

2h a 30min vaření

1013 kJ

energetická hodnota na 100g

320 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky36g sacharidy9g bílkoviny

Dušené maso s restovaným celerem a ořechy.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g masa ze zvěřiny
  • 3 lžíce oleje
  • 2 ks středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml červeného vína
  • 10 ks sušených švestek
  • 3 plátky libové slaniny
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 10 kuliček jalovce
  • Na přílohu
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 3 lžíce másla

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 165 °C.
  • Maso nakrájejte na kostky.
  • V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou slaninu, maso a ze všech stran opečte.
  • K opečenému masu nasypte nakrájený česnek, poprašte moukou a zarestujte.
  • Postupně za stálého míchání zalijte vše vínem a vývarem, jemně osolte, opepřete, přidejte jalovec a bobkový list.
  • Přidejte sušené švestky, přikryjte, dejte do trouby a duste doměkka. Podle druhu a stáří masa přibližně 130 minut.
  • Celer nakrájejte a spolu s ořechy dejte do hlubší pánve s rozehřátým máslem. Poduste přibližně 5-10 minut.
  • Maso podávejte s připraveným celerem.
Kuřecí kousky s karotkou

Kuřecí kousky s karotkou

1h a 20min 414kJ 135 Kč
Čočkový salát se žampióny

Čočkový salát se žampióny

50min 646kJ 110 Kč

Podobné recepty

Srnčí špízy s jarní cibulkou

Srnčí špízy s jarní cibulkou

22 hlasů
45min 406 kJ 175 Kč
Srnčí plátky s houbami

Srnčí plátky s houbami

15 hlasů
50min 405 kJ 220 Kč
Jelení guláš

Jelení guláš

16 hlasů
2h a 50min 515 kJ 240 Kč
Kančí ragú

Kančí ragú

11 hlasů
1h a 35min 572 kJ 340 Kč
Dušená srnčí kýta na cibuli

Dušená srnčí kýta na cibuli

15 hlasů
2h a 20min 485 kJ 365 Kč
Zajíc na divoko

Zajíc na divoko

12 hlasů
2h a 0min 681 kJ 500 Kč

Články nejen o vaření