Prostreno.cz

Dušené zvěřinové kostky

Dušené maso s restovaným celerem a ořechy.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 3h a 5min

    35min příprava

    2h a 30min vaření

  • 1013 kJ / 242 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy36g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g masa ze zvěřiny
  • 3 lžíce oleje
  • 2 ks středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml červeného vína
  • 10 ks sušených švestek
  • 3 plátky libové slaniny
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 10 kuliček jalovce
  • Na přílohu
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 3 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 165 °C.
  2. Maso nakrájejte na kostky.
  3. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou slaninu, maso a ze všech stran opečte.
  4. K opečenému masu nasypte nakrájený česnek, poprašte moukou a zarestujte.
  5. Postupně za stálého míchání zalijte vše vínem a vývarem, jemně osolte, opepřete, přidejte jalovec a bobkový list.
  6. Přidejte sušené švestky, přikryjte, dejte do trouby a duste doměkka. Podle druhu a stáří masa přibližně 130 minut.
  7. Celer nakrájejte a spolu s ořechy dejte do hlubší pánve s rozehřátým máslem. Poduste přibližně 5-10 minut.
  8. Maso podávejte s připraveným celerem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené zvěřinové kostky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat